Success comes in cans, not cant's. ~Author Unknown

På ett stort byggföretag så jobbar Åsa, 41 år. Hon har jobbat på företaget i 9 år nu och hennes chefer är mycket nöjda med hennes prestationer, hon gör alltid som hon blir tillsagd. 
Men Åsa ser flera fel i sig själv, för hon vet att hon skulle kunna prestera så mycket bättre än vad hon gör nu. Hon får alltid nya idéer om hur byggtekniken skulle kunna förändras, hur deras logotyper skulle se ut eller hur de ska tillmötesgå kundens krav.
Men hon vågar aldrig dela med sig av sina Idéer, hennes självförtroende är nere på botten och hon tror sig vara dålig på det hon gör.
 Tänk om ingen gillar hennes idéer och skrattar åt henne?
Åsa bor i en lägenhet mitt i stan med hennes man Carl som äger ett eget litet mysigt café.
Han talat alltid om för henne hur bra hennes idéer är men hon har svårt att ta till sig hans ord.
En dag så ger han även henne en lista med punkter som hon ska följa i sin egen takt, som ska hjälpa henne att få bättre självförtroende.

1. Lyssna på dem som säger att du är bra, för det är du!
2. Skriv ner alla saker som du tycker är bra med dig själv på en lista. Läs den sedan varje gång du känner dig dålig eller nere.
3. Tro på dig själv, det är bara du som sätter upp gränser för hur långt du kan nå
4. Våga ta för dig mer, våga dela med dig av dina drömmar. Om inte alla håller med om en av dina åsikter så går det säkert bättre nästa gång!


-Rebeccas

Flera människor runt om i världen är precis som Åsa väldigt bra på något. Men deras självförtroende kan få dem att se sig själva som svaga, dåliga personer. Flera människor vågar inte ta för sig i arbetet eller i skolan och detta kan ge dem sämre betyg och arbete, att följa den korta listan i texten över är ett tips till alla med dåligt självförtroende. Att ta ett litet steg i taget är bättre än att stå helt stilla.


"It's not who you are that holds you back, it's who you think you're not. " ~Author Unknown


Kommentarer
Postat av: Anonym

Du är en fantastisk skribent du kanske inte alltid stavar rätt men vissa av dina inläg...wow (det om hur många vi är i världen, hur folk kan blandas in i liv finns med på kort) och speciellt det här. du är otrolig. satsa på det här, du är så bra

2008-02-27 @ 17:34:57
Postat av: Anonym

varför känner jag mig så träffad ?

2008-02-27 @ 23:15:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0