GBG

Nån som kan översätta göteborskan? (;



knö dig inte!

Eru mocklig eller?

Bamba

de är änna gött

åpen


öö

öh, bödia

De e knökat

Gör bra

Eru go eller?

Kommentarer
Postat av: Din vän anna :)

Jag bor ju söderut så jag kan ge det ett försök .) "Knö dig inte!" kanske betyder "Trängs inte din jävel!", "Eru mocklig eller?" borde betyda "Har du fått en bula?" eller typ "Det växer mögel på dig.", Bamba är göteborgskans ord för Anna då jag kallas Bambi på grund av min dåliga bowlingteknik som på något märkligt vis går att associera till filmen Bambi där Bambi försöker gå på isen och eftersom göterborgarna har lite svårt med sina i:n blev det Bamba .o "De är änna gött" betyder "Det här tycker Anna mycket om." och "Eru go eller?" betyder "Eru rolig?", sen vet ja alldeles säkert att "Gör bra" betyder "Asbra!" eller "Fett najs!" och att "Det är knökat" betyder "Det är fullt .(" eller för att förtydliga för er som bor i de mellersta delarna av landet "Det finns faktiskt ingen plats." .o Eftersom jag skrivit ett nationellt prov i svenska idag lämnar jag övriga fält tomma för betänkande .)

2008-02-05 @ 21:52:37
Postat av: Din vän anna :)

Göteborg är för övrigt Sveriges trevligaste stad och vill du åka dit kan jag erbjuda mig att följa med och tolka .) Jag måste även få inflika att jag bara har åkt Balder en enda gång i mitt liv och det gjorde jag med Pelle Kanin .o

2008-02-05 @ 21:57:35
Postat av: Rebecca

Jag ska flytta till göteborg! Eller kanske inte men jag älskar göteborska. Men du ska nog låta mig översätta vad göteborgarna känner för dina översättningar var otroligt bra, men inte helt rätt min kära vän (A)

2008-02-07 @ 08:07:56
Postat av: Din vän anna :)

Jag vill också flytta till Göteborg, vad säger du om att dela en liten etta i de centrala delarna? .o Göteborg är Sveriges musikstad med artister som Håkan Hellström och Timo Räisänen och band som Broder Daniel och Hardcore Superstar och som om inte det räckte är de också stolta innehavare av Sveriges bästa musikaffär, Bengans .) Göteborgskan är dessutom framröstad till Sveriges vackraste dialekt och invånarna i Göteborg är trevligare än invånarna någon annanstans i landet .o Nu känns det som om jag citerar ur en guidebok och jag kan snart bli Bengans officiella pr-agent för jag känner att jag ältar den affären väldigt mkt x) Göteborg i sommar? Vadå inte helt rätt? .o Satt du på facit? x) Det var inte snällt att lura ut mig på hal is sådär .(

2008-02-07 @ 22:08:24
Postat av: Rebecca

Det låter jätte bra! :)
Haha men eftersom jag planerar att flytta till göteborg så måste jag ju lära mig göteborska! Jag tycker att jag gör stora framsteg men min käre vän Johan håller nog inte med... :/ Men iallafall snart så passar jag in i göteborg och vi ska bo brevid bengans då ju! Inget annat duger.

2008-02-08 @ 07:27:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0