Varför skitsnack?

Och här befinner jag mig IGEN, framför en dator skärm och ska skriva i en blogg men utan någonting vettigt att säga alls.

Det känns mer och mer som att man skriver de sista raderna i en bok, snart så kommer den att bli slaktad av kritiker och försvinna ur varenda människas tankebanor.
Så varför skriver man då? kanske blir skrivandet som en drog, man kan inte sluta.
Alla de tankar som samlats i enns huvud kommer inte ut, de kommer inte ut förenns den stund då man loggar in på bloggen och börjar skriva.


Och för att ta ett skutt tillbaka till det jag började den här bloggen med SKITSNACK:
varför skitsnack? varför pratar människor (kanske oftast tjejer) skit om sina vänner? Är det osäkerheten på sig själva som gör att de då hellre trackar ner på andra?



Men hörrni, det hjäper inte eller hur?

*Att säga att någon har sne tänder, gör inte varken dennes eller dina egna rakare.
 *Att berätta om hur falsk någon är, gör inte något bättre.
*Att säga hur tjock någon är gör inte dig smalare och att säga hur ful någon är gör inte dig snyggare.

Att prata om någon bakom den personens rygg får bara den som gör det att sjunka lägre, det borde egentligen inte hjälp den här personen alls att ta sig upp på popularietets stegen.
Men ändå så gör alla det, jag har väldigt svårt att tro att det inte finns någon som inte någon gång skvallrat, inte kunnat bevara en hemlighet, ljugit om någon och svikit bågon på ett eller ett annat sätt.

Vi har fått för oss att vi får mer status genom att snacka skit. Alla i ens omkrets gör det och då börjar också du själv att göra det. Du tycker att det känns okej ända tills den dag då du själv får veta att det snackats om dig för första gången.
Då det sedan med åren blir allt fler gånger så börjar du fundera på VA FAN VI SNACKAR SKIT FÖR?!

Då tre stycken står och fnissar åt tjejen med ful tröja eller killen med det flottiga håret så gör det att dessa tre känner sig väldigt tjusiga och fina. Detta är helt förkastligt, men sant.
För även om dem inte blir vackrare av detta så stärks deras egon och därför slutar dem inte.

Då du själv får höra att det gått ett rykte om dig så är det enklare för dig att säga "Nämen hon då, hon har .." Än att skita i ryktet totalt.
Särskilt om du vet att skitsnacket började hos någon av dina såkallade vänner.
"Hämnden är ljuv" Right?!

Media snackar skit om kändisar, de berättar om hur hemsk Britney Spears ser ut då hon rakat av sig håret utan att egentligen känna henne och ta reda på varför eller hur hon egentligen mår.
Media snackar skit för pengar.

Vi å andra sidan, vi kan berätta för alla i vår omgivning hur fånig den där 'Sofia' i 6b  är för att hon snott sin syrras bh och stoppat upp den med strumpor. Bara för att påpeka för alla hur bra det är att jag/du inte behöver göra det.
Vi snackar skit för uppmärksamhet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0